Vis in zoutkorst op de BBQ Big Green Egg recept red snapper zout recept korst

Een recept van vis in zoutkorst op de BBQ

| 0 Reacties

Ik ben enthousiast geworden van de eerste keer vis in zoutkorst op de BBQ. Ik vind het een spectaculaire manier van bereiden en echt iets voor een etentje. Daarom nu een tweede recept van een vis gemaakt in een zoutkorst. Het is wel wat bewerkelijk maar je krijgt er ook weer wat voor terug. Het is ook een eerste probeersel om een vlog te maken dus een uniek moment voor Manneneten.nl. Ik heb gebruik gemaakt van een red snapper maar je kunt natuurlijk alle soorten vis gebruiken. 

De vorige keer had ik twee tips gegeven en deze geef ik ook nu weer:

Tip 1: Maak de zoutkorst ruim open voordat je de huid er af haalt en het vlees serveert. Anders kun je net als ik wat zout bij het mooie vlees krijgen en dat wil je niet.

Tip 2: Als je de zoutkorst verwijderd doe het dan niet aan tafel maar op je aanrecht. Doordat er zoveel los zout zit valt het er aan alle kant af. Maar dit kun je ondervangen door in een braadslee de vis te garen. Mijnes was alleen zo groot dat het er niet meer in paste.

Wil je dit recept bekijken op youtube? Kijk dan hier:

Wat heb je nodig voor deze vis in zoutkorst op de BBQ?

  • 1 grote vis of meerdere kleintjes
  • 1,5 kilo zout
  • 4 eiwitten
  • zout voor de binnenkant van de vis
  • peper
  • 1 citroen
  • bosje dille

extra nodig:

Hoe maak je deze vis in zoutkorst op de BBQ?

Bereid de Big Green Egg voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Terwijl de BBQ op temperatuur komt kun je het zout klaar maken. Scheidt de eiwitten van het eigeel en doe de eiwitten in een kom. Klop deze even los en luchtig. Voeg vervolgens het zout toe. Het zout moet een beetje als nat zand aan gaan voelen.

Bestrijk de binnenkant van de vis met peper en zout en vul de buik met dille en plakjes citroen. Leg een laag zout op de braadslee en bekleed de vis met zout, je kunt het zout gewoon boetseren naar wens. Mijn vis was nogal groot en het maakt niet uit of de kop dan wel een deel van de staart onder het zout vandaan komt. Hier zit geen vlees en daardoor heeft het geen invloed op het eindresultaat. Als de vis is ingepakt en voorzien van een kerntemperatuurmeter kan deze op de BBQ.

Gaar de vis in de BBQ tot deze een kerntemperatuur heeft van 60ºC. Dit duurde bij mij ongeveer 30 minuten. Haal de vis van de BBQ. Verwijder nu zoveel mogelijk het zout en zorg dat het vlees van de vis vrij komt te liggen. Verwijder de huid van de vis. Je kunt de vis zo op tafel serveren of je haalt op het aanrecht de vis van de pizzasteen en portier de vis voor de gasten. Bestrooi eventueel met wat peper en serveer de vis met een partje citroen en eventueel wat verse rasp van de citroen.

Eet smakelijk!

Gerelateerde Posts

(Visited 343 times, 1 visits today)