Stokbrood van de BBQ Big Green Egg recept brood

Met kruidenboter gevulde stokbrood van de BBQ

| 0 Reacties

Deze keer een klein receptje maar wel een leuke! Dit stokbrood van de BBQ is gevuld met kruidenboter en daarna op de BBQ afgebakken. Ik kende het nog niet maar vind het een heel leuk concept mede doordat je het stokbrood met alles kunt vullen. Ik heb al stukken brie gezien of kaas en salami (een soort pizza stokbrood). Je kunt zelf variëren of toevoegen wat  je lekker vind. Wat dacht je bijvoorbeeld van pesto en mozzarella of Brie en honing? Ik heb gekozen voor een iets minder heftige variant maar wel zo lekker. Eenmaal klaar is het stokbrood warm en doordrenkt met gesmolten kruidenboter! Lekker hoor!

Wat heb je nodig voor dit stokbrood van de BBQ?

  • Een stokbrood (van goede kwaliteit en niet de goedkoopste!)

Voor de limoen-koriander boter:

  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • 3 eetlepels koriander fijngesneden
  • sap van een halve limoen
  • rasp van een halve limoen
  • 1 rode chilipeper
  • halve theelepel zout

Hoe maak je dit stokbrood van de BBQ?

Maak de BBQ gereed voor indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Maak vervolgens de kruidenboter. Snijdt voor deze boter eerst de koriander fijn. Snijdt de peper door het midden, verwijder de zaadjes en snijdt vervolgens in ragfijne reepjes. Meng de koriander, peper, limoenrasp en sap door de boter en breng op smaak met zout. Doe vervolgens de kruidenboter op een stukje folie en vorm tot een rol. Rol strak op en draai de uiteinden op. Leg de boter vervolgens in de koelkast zodat deze weer stevig wordt.

Snijd het stokbrood in met sneden tot net aan de onderkant. De broodjes moeten niet los komen te zitten. Snijd de kruidenboter in plakjes en stop de plakjes in de sneden van het stokbrood. Bak vervolgens het stokbrood af tot deze mooi goudbruin is en de kruidenboter is gesmolten.

Serveer warm!

Eet smakelijk

Gerelateerde Posts

(Visited 947 times, 4 visits today)