wat heb je nodig om een buurt BBQ te organiseren BBQ feest straat buurt feestje

Om wat meer kennis te maken met de buren hebben wij samen met onze directe buren een buurt BBQ georganiseerd. Er waren aan het begin wel wat vragen  over de aanpak hiervan en daarom deze special: wat heb je nodig om een buurt BBQ te organiseren? Vragen als wat zet je op het menu? Hoeveel vlees heb je nodig? Wat wordt er gedronken? Wat kun je doen voor mensen die een allergie hebben?  komen allemaal aan bod in deze special. Ook handig: ik heb een boodschappenlijst in excel toegevoegd zodat je precies kunt zien wat het ons heeft gekost inclusief drank (voor 25 volwassenen). Voor 16 euro per volwassene waren wij, inclusief drank, klaar voor de hele buurt. Voor de kinderen waren wij 2,50 kwijt voor pannenkoeken. Deze special is verder inclusief menu met recepten.

Bekijk recept

Vis op de BBQ Dorade van de bbq vis bge big green egg Caribische salsa mango limoen avocado

Veel mensen hebben geen idee als ze graag een visje op de BBQ zouden willen klaar maken. Deze special gaat over een aantal tips en verschillende manieren die er zijn om vis op de BBQ klaar te maken. Je kunt namelijk een hele vis garen, indirect garen en roken. Behoorlijk wat mogelijkheden dus! Bij elke mogelijkheid staat een link naar een recept van mij die jou op weg helpt naar een heerlijke maaltijd!

Bekijk recept

Kerntemperatuur bij de BBQ temperatuur gering garen

Ik zie op Facebook vaak berichten voorbijkomen waarin gevraagd wordt om de juiste kerntemperatuur die bij een bepaald gerecht hoort. Daarom heb ik besloten om een special  te maken over garing en kerntemperaturen. Ik zal hierin vertellen hoe je rekening kunt houden met de bereidingstechniek en de kerntemperatuur. Wil je wat meer kennis dan raad ik? Dan raad ik je het boek Hete kolen aan. Dit is een compleet boekwerk over wat een kamado is en wat je er mee kunt. Voor de belangrijkste kennis lees je nu mijn special over garing en kerntemperatuur bij de BBQ.

Bekijk recept

Bruschetta van de BBQ met geroosterde paprika Vegetarische recepten van de bbq Bruschetta met geroosterde paprika en gepofte knoflook op de BBQ en Big Green Egg recept

Een special over vegetarische recepten van de BBQ voor bij een borrel. Is dat iets voor manneneten? Natuurlijk! Misschien heb je, net als ik, een ontzettende mooie vrouw aan de haak geslagen die burnt ends of moink balls niet echt waardeert. Zij heeft liever een mooi vegetarisch gerechtje. Dan moet je daar natuurlijk wel op voorbereid zijn. Deze special geeft je een paar leuke en verschillende hapjes.

Bekijk recept

bier bij de bbq bge big green egg tips recepten combineren pairen bier bieren bier smaak combi

Omdat bier de laatste tijd erg populair is en steeds meer terrein wint, bedacht ik mij dat het leuk was om een special over bier te schrijven. Bier combineert uitstekend bij eten. Dit komt omdat bier een breed palet aan smaken heeft zoals, bitter, lichtzoet, kruidig maar ook zuur en ziltig. Hieronder geef ik wat tips en beschrijf ik kort wat voor soorten bieren er zijn en welk bier bij de bbq goed past.

Bekijk recept