Picanha van de BBQ Big Green Egg recept staartstuk chimichurri vlees rundvlees rund

Picanha! Inmiddels een populair stukje vlees en bekend bij menig BBQ’r. Hoe doen we dat dan? gewoon low and slow garen en als laatste een reverse sear of end sear (wat dit is? bekijk deze special over garing). Natuurlijk kun je dat ook andersom doen (initial sear). Voordeel van een reverse sear is dat je een echt krokant vetlaagje krijgt. Nadeel is dat de kerntemperatuur net iets moeilijker is te regelen als bij een initial sear. Koop er gewoon twee en probeer jouw favoriete manier van dit geweldige stuk vlees.  Ik serveerde er een authentieke chimichurri bij!

Bekijk recept

chimichurri saus voor bij gegrild vlees steaks kip authentiek recept

Chimichurri is een saus voor bij gegrild vlees en wordt veel gebruikt in de Argentijnse en Uruguayaanse keuken. Om op zoek te gaan naar een authentiek recept heb ik een beetje gezocht op internet. Daar kwam ik een recept tegen dat, volgens de auteur, door is gegeven van vader op zoon etc. tot nu dus en deze recepten met iedereen in de wereld gedeeld kunnen worden. De basis bestaat uit peterselie, knoflook, chilipeper, olie en azijn. Nu ben ik een ontzettende fan van koriander en heb dit dan ook toegevoegd aan mijn versie van dit authentieke recept

Bekijk recept

Ham op de BBQ Big green Egg recept speenvarkenham

In aanloop naar de boekpresentatie van zaterdag 13 oktober mocht ik alvast twee recepten uit Smokey Goodness Winter posten. Dit boek is nu al hier te verkrijgen.  Deze keer is het de ham op de BBQ geworden! De foto uit het boek trekt gelijk je aandacht: een groot stuk vlees dat er ontzettend mooi uitziet. Dat wilde ik wel proberen te maken. Deze ham wordt in Amerika veel gemaakt met kerst of thanks giving. Omdat mijn zoontje jarig was afgelopen weekend heb ik deze ham op een broodje geserveerd als hapje. Mocht je nog wat over hebben? dan kun je dat prima op een broodje eten de dagen erna. 

Bekijk recept

Vis in zoutkorst op de BBQ Big Green Egg recept red snapper zout recept korst

Ik ben enthousiast geworden van de eerste keer vis in zoutkorst op de BBQ. Ik vind het een spectaculaire manier van bereiden en echt iets voor een etentje. Daarom nu een tweede recept van een vis gemaakt in een zoutkorst. Het is wel wat bewerkelijk maar je krijgt er ook weer wat voor terug. Het is ook een eerste probeersel om een vlog te maken dus een uniek moment voor Manneneten.nl. Ik heb gebruik gemaakt van een red snapper maar je kunt natuurlijk alle soorten vis gebruiken. 

Bekijk recept