gezond ontbijt havermout met banaan en blauwe bessen snel kleine man

Weer een post voor een gezond ontbijt. Havermout is denk ik wel het icoon voor de eet-revolutie die er de afgelopen jaren is geweest. Voornamelijk denk ik door het boek de Voedselzandloper maar al snel opgepikt door heel food-bloggend Nederland. Het is een gezonde variant op brood en je kunt er van alles mee. Zo heb ik eerder al een post gedaan over havermout-cake. Nu dus gewoon een bordje havermout met banaan en blauwe bessen. Tevens is ook dit ontbijt een favoriet van de kleine man!

Bekijk recept

Gezond ontbijt ei-banaan pannenkoekje manneneten

Even terugkomend op een eerdere post over de havermout ontbijt cake: wat een variatie is er tegenwoordig op het gebied van ontbijt! Vroeger at ik bijna altijd 4 boterhammen met pindakaas of hagelslag. Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden. Ik ga proberen er een aantal te posten. Vandaag een gezond ontbijt in de vorm van ei-banaan pannenkoekjes. Enorm makkelijk te maken, gezond, lekker en tegelijkertijd goed voor de eiwitbehoefte van de (sportende) man. Tevens is dit natuurlijk een kids-favoriet. Ze ervaren dit als een feestje terwijl ze alleen maar 2 eitjes en een banaan eten. Gezond belegd zie ik er alleen maar de voordelen van in. 

Bekijk recept

gezond ontbijt havermout ontbijt cake recept makkelijk

Super lekker ontbijtje en ook nog eens gezond deze havermout ontbijt cake! Het word ook wel mug-cake genoemd. Dit ontbijt-cakeje geeft je gelijk een goed begin van de dag. Er gaat een ei, beetje havermout en een banaan in. De rest kun je zelf naar smaak en behoefte toevoegen. Dit zijn die ontwikkelingen waar ik eerder over sprak. Een paar jaar geleden was dit nog nergens bekend en aten we massaal een boterham of een bord yoghurt met muesli. En zie nu, je kunt uit allerlei ontbijtjes kiezen. En dit is een warme variant die als je een magnetron hebt ook nog eens in enkele minuten op tafel staat.

Bekijk recept