Mexicaanse hotdog van de Big Green Egg recept guacamole zure room cheddar kaas tomatensalsa

Ik heb een hotdog altijd een beetje beschouwd als een saaie grote knakworst op een broodje. Tot ik in New York was en natuurlijk een hotdog op een straathoek kocht. Man man man wat gingen daar toch heerlijke spullen bij. Gebakken spekjes, zuurkool ketchup. Echt een compleet andere beleving. Deze Mexicaanse hotdog van de Big Green Egg heb ik een Mexicaanse touch gegeven met guacamole, zure room, tomatensalsa en lekker veel pepers! Hot staat hierin dus centraal maar mocht je dat nu niet zo heel lekker vinden dan laat je de pepers toch gewoon weg.

Bekijk recept

Flammkuchen met proscuitto van de BBQ Big Green Egg recept rucola serrano ham rozemarijn

In navolging van mijn flammkuchen met zalm post ik deze keer een flammkuchen met proscuitto van de BBQ. Ook een ontzettend lekkere variant met dun gesneden champignons, heel veel gemalen zwarte peper en natuurlijk mijn favoriete kruid: rozemarijn. Ik ben erg tevreden met deze combinatie en maak hiervan dan ook vaak een pizza. Soms doe ik daar nog wat truffelolie op omdat truffelolie gewoon ongelofelijk lekker is. Ik raad iedereen aan die verlegen zit voor een hapje bij een feestje om deze makkelijke en snelle variant te gebruiken. In drie minuten heb je voor 8 personen een warm hapje klaar.

Bekijk recept

gevulde Portobello met blauwe kaas van de BBQ Big Green Egg recept pesto rucola pijnboompitten kaas chutney

Mijn vriendin eet geen vlees en daardoor maak ik regelmatig vegetarische gerechten. Zij is een echte kaasliefhebber en dan vooral van blauwe kaas. Deze gevulde Portobello met blauwe kaas van de BBQ is echt een super lekker recept. Het is dat ik zelf niet van blauwe kaas houdt maar anders had ik deze zeker zelf gegeten. De balsamico uien en rucola-pesto passen erg goed bij de blauwe kaas. Ideaal om als voorgerecht te eten of gewoon als hoofdgerecht voor hen die geen vlees eten. Mijn vriendin vond het wel bewerkelijk dus wie geen zin heeft om alles zelf te maken; koop de uienchutney en de pesto gewoon kant en klaar.

Bekijk recept

Gegrilde watermeloen van de Big Green Egg recept BBQ marineren

Altijd interessant om iets nieuws te proberen en deze keer een gegrilde watermeloen van de Big Green Egg. Deze watermeloen wordt als een gewone steak klaargemaakt. Eerst gemarineerd en daarna korst gegrild boven een hete BBQ. Door de hitte krijgt het een zoetere smaak. Ik vond de smaak lijken op een soort van warm ijsje. Klinkt een beetje gek maar wel ontzettend lekker. Je kunt deze gegrilde watermeloen gebruiken als voorgerecht, bijgerecht of als hapje. Ook is het een ideaal recept voor de kleine man! Zeker proberen!

Bekijk recept

Amerikaanse hotdog van de Big Green Egg klassieke recept zuurkool bacon ui mosterd ketchup hot dog

Vroeger had ik niet zoveel met een hotdog. Ik zag dat meer als een groot broodje knakworst. Tot ik jaren geleden in New York op de hoek van de straat een hotdog had besteld. Do you want your hotdog with sauerkraut? Uhmm dat lijkt me niet heel lekker maar vooruit doe het er maar op. Man man man wat was dat lekker. Nu ik deze Amerikaanse hotdog van de Big Green Egg zelf heb gemaakt snap ik ook waarom dit zo is: alle smaken zijn vertegenwoordigt. Bacon zorgt voor zout, gebakken uien voor het zoet, de zuurkool voor het zuur en frisheid en de mosterd voor het wat bittere. Afgemaakt met genoeg ketchup en mayonaise is dit echt een knaller van een recept. Ook door de warme hotdog en de koude zuurkool. Alles zit er in!

Bekijk recept