Gerookte oesters van de BBQ met kruidenboter Aziatisch soja frambozenazijn citroen peper Big Green Egg recept

Het is september en dat betekent dat het oesterseizoen weer begonnen is. Vanuit Yerseke kreeg ik van de Oesterij een doosje Zeeuwse creuses. Maar oesters van de BBQ? Ja dat kan zeker, natuurlijk kun je een oester rauw eten en houden liefhebbers de oester graag naturel, maar ik was benieuwd wat er gebeurt als je een beetje rookhout toevoegt. Het resultaat mag er zijn! Om voor mijzelf wat te experimenteren heb ik 2 manieren gebruikt om de oester te garen/roken (gesloten op de BBQ en open) en heb ik vier verschillende smaakjes toegevoegd. Mijn favoriet: oesters met kruidenboter. 

Bekijk recept

gevulde pepers met feta van de BBQ recept Big Green Egg feta dille peper hete

Wij houden hier van pittig eten en daarom hebben wij 2 soorten peperplantjes in onze tuin staan. Ondanks dat deze al sinds april in de tuin stonden doen ze het boven verwachting! Dat komt waarschijnlijk door het voortreffelijke weer van de afgelopen maanden. Dit betekent dat wij ontzettend veel pepers hebben. Inmiddels heeft de plant al voor de derde keer pepers gegeven. Ideaal om wat gerechten te maken. Deze gevulde pepers met feta van de BBQ zijn daar de eerste van maar we hebben nog een aantal variaties gemaakt. 

Bekijk recept

Dadels met spek van de BBQ Big Green Egg recept spek dadels

Mijn moeder maakte vroeger deze dadels altijd met verjaardagen. Ontzettend lekker want de zoete dadel wordt warm en combineert heel goed met het zoute spek. Ik was hier altijd dol op en je kunt er van blijven eten. Deze keer heb ik de dadels met spek van de BBQ klaargemaakt en dit was zeker net zo een succes. Ik zie op internet veel voorbijkomen dat er ook nog honing op word gedaan maar mijn inziens is dat een beetje teveel van het goede. Je kunt, als je een paar dadels over hebt, deze ook vullen met roomkaas of met een walnoot. Veel mogelijkheden dus en ze blijken ook nog eens gezond.

Bekijk recept

Flammkuchen met proscuitto van de BBQ Big Green Egg recept rucola serrano ham rozemarijn

In navolging van mijn flammkuchen met zalm post ik deze keer een flammkuchen met proscuitto van de BBQ. Ook een ontzettend lekkere variant met dun gesneden champignons, heel veel gemalen zwarte peper en natuurlijk mijn favoriete kruid: rozemarijn. Ik ben erg tevreden met deze combinatie en maak hiervan dan ook vaak een pizza. Soms doe ik daar nog wat truffelolie op omdat truffelolie gewoon ongelofelijk lekker is. Ik raad iedereen aan die verlegen zit voor een hapje bij een feestje om deze makkelijke en snelle variant te gebruiken. In drie minuten heb je voor 8 personen een warm hapje klaar.

Bekijk recept

Gegrilde watermeloen van de Big Green Egg recept BBQ marineren

Altijd interessant om iets nieuws te proberen en deze keer een gegrilde watermeloen van de Big Green Egg. Deze watermeloen wordt als een gewone steak klaargemaakt. Eerst gemarineerd en daarna korst gegrild boven een hete BBQ. Door de hitte krijgt het een zoetere smaak. Ik vond de smaak lijken op een soort van warm ijsje. Klinkt een beetje gek maar wel ontzettend lekker. Je kunt deze gegrilde watermeloen gebruiken als voorgerecht, bijgerecht of als hapje. Ook is het een ideaal recept voor de kleine man! Zeker proberen!

Bekijk recept