Warm gerookte zalm met balsamico glazuur van de BBQ Big Green Egg recept

Wauw wat is zalm van een cederhoutenplankje toch ongelofelijk lekker! Ik heb al meerdere  varianten gemaakt zoals deze met mosterd, dille en citroen en een oosterse marinade en nu dus deze warm gerookte zalm met balsamico glazuur van de BBQ. Deze zalm ziet er misschien niet fantastisch uit op het eerste gezicht maar de combinatie van zalm en balsamico is er wel eentje om te onthouden! De volgende keer als je weer eens iets nieuw wilt proberen kun je de ingrediënten van dit recept op je lijstje zetten!

Bekijk recept

geroosterde wortels op de BBQ Big Green Egg recept vegetarisch

Ik ben altijd op zoek naar een bijgerecht voor bij de BBQ dat ook van de BBQ komt. Deze geroosterde wortels op de BBQ is daar een voorbeeld van. Ik heb ze wel eens vaker gemaakt in een pan en dan geglaceerd met wat sinaasappel en honing. Alleen leek mij dat wat onhandig en ik las ergens anders dat de honing snel verbrand boven het rooster en daarom indirecte warmte nodig was. Oplossing? Ik heb de sinaasappel, honing en rozemarijn in een steelpannetje tot een siroop gemaakt. Fantastisch! Vooral de rozemarijn er bij.

Bekijk recept

Zeebaarsfilet van de BBQ Big Green Egg recept cederhoutenplank

Ik ben helemaal weg van zalm van een cederhoutenplank. Ik heb diverse recepten op de site hiervan staan maar ik heb eigenlijk nooit gedacht om het met een ander visje te proberen. Tot vandaag want ik zag in de winkel een paar mooie zeebaarsfilets liggen. Dat wilde ik wel even proberen dus. Deze zeebaarsfilet van de BBQ heb ik met wat citroensap besprenkelt en daarna geserveerd met een heerlijke limoen-koriander kruidenboter. Echt een aanrader! De zeebaarsfilet blijft heerlijk zacht door de indirecte garing en heeft een lichte rooksmaak. 

Bekijk recept

gevulde Portobello met blauwe kaas van de BBQ Big Green Egg recept pesto rucola pijnboompitten kaas chutney

Mijn vriendin eet geen vlees en daardoor maak ik regelmatig vegetarische gerechten. Zij is een echte kaasliefhebber en dan vooral van blauwe kaas. Deze gevulde Portobello met blauwe kaas van de BBQ is echt een super lekker recept. Het is dat ik zelf niet van blauwe kaas houdt maar anders had ik deze zeker zelf gegeten. De balsamico uien en rucola-pesto passen erg goed bij de blauwe kaas. Ideaal om als voorgerecht te eten of gewoon als hoofdgerecht voor hen die geen vlees eten. Mijn vriendin vond het wel bewerkelijk dus wie geen zin heeft om alles zelf te maken; koop de uienchutney en de pesto gewoon kant en klaar.

Bekijk recept

Gegrilde watermeloen van de Big Green Egg recept BBQ marineren

Altijd interessant om iets nieuws te proberen en deze keer een gegrilde watermeloen van de Big Green Egg. Deze watermeloen wordt als een gewone steak klaargemaakt. Eerst gemarineerd en daarna korst gegrild boven een hete BBQ. Door de hitte krijgt het een zoetere smaak. Ik vond de smaak lijken op een soort van warm ijsje. Klinkt een beetje gek maar wel ontzettend lekker. Je kunt deze gegrilde watermeloen gebruiken als voorgerecht, bijgerecht of als hapje. Ook is het een ideaal recept voor de kleine man! Zeker proberen!

Bekijk recept