Picanha van de BBQ Big Green Egg recept staartstuk chimichurri vlees rundvlees rund

Picanha! Inmiddels een populair stukje vlees en bekend bij menig BBQ’r. Hoe doen we dat dan? gewoon low and slow garen en als laatste een reverse sear of end sear (wat dit is? bekijk deze special over garing). Natuurlijk kun je dat ook andersom doen (initial sear). Voordeel van een reverse sear is dat je een echt krokant vetlaagje krijgt. Nadeel is dat de kerntemperatuur net iets moeilijker is te regelen als bij een initial sear. Koop er gewoon twee en probeer jouw favoriete manier van dit geweldige stuk vlees.  Ik serveerde er een authentieke chimichurri bij!

Bekijk recept

Ham op de BBQ Big green Egg recept speenvarkenham

In aanloop naar de boekpresentatie van zaterdag 13 oktober mocht ik alvast twee recepten uit Smokey Goodness Winter posten. Dit boek is nu al hier te verkrijgen.  Deze keer is het de ham op de BBQ geworden! De foto uit het boek trekt gelijk je aandacht: een groot stuk vlees dat er ontzettend mooi uitziet. Dat wilde ik wel proberen te maken. Deze ham wordt in Amerika veel gemaakt met kerst of thanks giving. Omdat mijn zoontje jarig was afgelopen weekend heb ik deze ham op een broodje geserveerd als hapje. Mocht je nog wat over hebben? dan kun je dat prima op een broodje eten de dagen erna. 

Bekijk recept

Vis in zoutkorst op de BBQ Big Green Egg recept red snapper zout recept korst

Ik ben enthousiast geworden van de eerste keer vis in zoutkorst op de BBQ. Ik vind het een spectaculaire manier van bereiden en echt iets voor een etentje. Daarom nu een tweede recept van een vis gemaakt in een zoutkorst. Het is wel wat bewerkelijk maar je krijgt er ook weer wat voor terug. Het is ook een eerste probeersel om een vlog te maken dus een uniek moment voor Manneneten.nl. Ik heb gebruik gemaakt van een red snapper maar je kunt natuurlijk alle soorten vis gebruiken. 

Bekijk recept

pulled pork lasagne van de BBQ Big Green Egg recept varkensvlees roken bbqsaus bbq saus

Wauw wat een verrassing deze pulled pork lasagne van de BBQ! Dit is echt een geweldig recept! Misschien wel een van de lekkerste dingen die ik van de BBQ heb gemaakt. Eigenlijk wilde ik gewoon een lasagne bolognese maken zoals ik al vaak, uit de zilveren lepel, heb gemaakt. Ik zat te bedenken wat ik nog meer van de lasagne op de BBQ zou kunnen bereiden. Toen bedacht ik mij opeens dat ik nog een left-over van pulled pork had. Ik heb de tomatensaus aangemaakt met wat BBQ-saus. Dat is ook echt een voltreffer! Een beetje afgeleid van BBQ baked beans. Wat je ook zeker moet doen is de bechamelsaus zelf maken. Dat is echt een romige toevoeging.

Bekijk recept