Mexicaanse hotdog van de Big Green Egg recept guacamole zure room cheddar kaas tomatensalsa

Ik heb een hotdog altijd een beetje beschouwd als een saaie grote knakworst op een broodje. Tot ik in New York was en natuurlijk een hotdog op een straathoek kocht. Man man man wat gingen daar toch heerlijke spullen bij. Gebakken spekjes, zuurkool ketchup. Echt een compleet andere beleving. Deze Mexicaanse hotdog van de Big Green Egg heb ik een Mexicaanse touch gegeven met guacamole, zure room, tomatensalsa en lekker veel pepers! Hot staat hierin dus centraal maar mocht je dat nu niet zo heel lekker vinden dan laat je de pepers toch gewoon weg.

Bekijk recept

Amerikaanse hotdog van de Big Green Egg klassieke recept zuurkool bacon ui mosterd ketchup hot dog

Vroeger had ik niet zoveel met een hotdog. Ik zag dat meer als een groot broodje knakworst. Tot ik jaren geleden in New York op de hoek van de straat een hotdog had besteld. Do you want your hotdog with sauerkraut? Uhmm dat lijkt me niet heel lekker maar vooruit doe het er maar op. Man man man wat was dat lekker. Nu ik deze Amerikaanse hotdog van de Big Green Egg zelf heb gemaakt snap ik ook waarom dit zo is: alle smaken zijn vertegenwoordigt. Bacon zorgt voor zout, gebakken uien voor het zoet, de zuurkool voor het zuur en frisheid en de mosterd voor het wat bittere. Afgemaakt met genoeg ketchup en mayonaise is dit echt een knaller van een recept. Ook door de warme hotdog en de koude zuurkool. Alles zit er in!

Bekijk recept

Italiaanse hamburger van de Big Green Egg recept iItalian burger BBQ pancetta truffelmayonaise rucola balsamico

Wauw! Deze Italiaanse hamburger van de Big Green Egg is echt een fantastische burger! Waarom heeft het eigenlijk zo lang geduurd tot ik weer zelf een burger heb gemaakt?? Ik heb de inspiratie van deze burger een tijdje terug in een restaurant opgedaan en ik vond de smaken ontzettend lekker! Dat zorgde voor de inspiratie voor een echte Italiaanse hamburger! Rucola, balsamico-uitjes, hamburger met oregano, Taleggio, pancetta en truffel-mayonaise. Man man man! Snel maken dus.

Bekijk recept

Portobello burger op de BBQ Big Green Egg recept vegetarisch

Omdat mijn vriendin vegetarisch is wordt ik, en niet met tegenzin, gedwongen om ook vegetarisch te BBQ’n. Hierdoor leer je toch weer nieuwe smaken en andere gerechten klaar  maken dan het bekende stukje vlees. Deze Portobello burger op de BBQ is zo een voorbeeld hiervan. De Portobello ziet er uit als een hamburger en samen met de geitenkaas en geroosterde paprika ook nog eens heel lekker!

Bekijk recept

BBQ recept Big Green Egg beef sandwich Prego portugal

Zoals jullie misschien op mijn Facebook hebben gezien, ben ik deze zomer in Portugal op vakantie geweest. Daar heb ik onder andere gegeten in de Foodmarket van Lissabon. Natuurlijk ga je dan op zoek naar typische Portugese gerechten. Naast de gebakken octopus was ook de Prego beef sandwich één van die klassiekers . En ik was blij verrast! Weer eens iets anders als een broodje hamburger. Dik belegd met een laag zelfgemaakte kruidenboter is dit misschien wel een van mijn favoriete BBQ recepten!

Bekijk recept