BBQ Recepten voor mannen

Op mijn site manneneten kun je diverse BBQ recepten vinden. Ik gebruik een Big Green Egg, maar je kunt mijn recepten op bijna alle BBQ’s klaar maken. Je kunt kijken hoe ik mijn Big Green Egg gebruik in deze special die ik hierover heb geschreven.

Low and slow op een omgebouwde Weber

Ook kun je kijken hoe ik een Weber heb omgebouwd tot Low and Slow in deze special. In het menu van BBQ recepten kun je verschillende categorieën vinden zoals rundvlees of vis en schelpdieren.

Vegetarische BBQ recepten

Omdat mijn vriendin geen vlees eet heb ik ook leuke vegetarische gerechten er tussen zitten. Deze moet je zeker eens bekijken, je hoeft namelijk niet altijd vlees te eten. Sommige recepten kosten veel tijd omdat deze op de manier van Low and Slow worden gegaard.

Verder raad ik je vooral aan om gewoon te gaan proberen en uit te vinden wat jouw smaak is en wat jij het leukste recept vind. Succes en eet smakelijk!

(Visited 5.063 times, 1 visits today)
Beenham honing mosterd van de BBQ Big Green Egg recept

Een van de makkelijkste maar zeker ook een van de lekkerste recepten! Deze beenham met honing mosterd van de BBQ maak je in een handomdraai en wordt door iedereen erg lekker gevonden. Mijn kids zijn er ook dol op! Het kleine beetje rookhout geeft een mooie BBQ-smaak aan de beenham. Ik heb hiervoor gewoon een gepekelde beenham gebruikt die ik in de supermarkt heb gekocht. Mocht je een rauwe beenham hebben dan zul je deze nog even in de pekel moeten doen.

Bekijk recept

Lamsrack op de BBQ met honing tijm boter grillen Big Green Egg recept

Met het voorjaar dat is begonnen en de asperges uit de grond schieten was ik op zoek naar een lekker lamsgerecht. Ik ben gek op lamsvlees, het heeft een mooie delicate smaak. Bij de AH zag ik kleine lamsrackjes en deze kon ik niet laten liggen. Omdat je op een BBQ niet echt een jus kunt maken moet je een beetje creatief zijn. Bij dit lamsrack op de BBQ heb ik een honing-tijmboter gedaan en man wat was dit toch ongelofelijk lekker! Ik heb ontzettend zitten genieten van het lamsvlees. Super zacht en de combinatie met de honing-tijm boter is echt goed! Dit is een blijvertje!

Bekijk recept

Ribeye sate van de BBQ recept Big Green Egg tijm rozemarijn oregano

Deze sate van de BBQ is gemaakt van ribeye die gemarineerd is in een mengsel van knoflook, tijm, oregano, rozemarijn en olijfolie. Een ongelofelijk lekkere combinatie! Ribeye zie je niet vaak als sate, ik heb deze dan ook gebruikt om tijdens een etentje te serveren dat alleen maar uit hapjes bestond. Maar toch vind ik het een aanrader! De ribeye is heerlijk zacht vlees en combineert goed met de verse kruiden. Dus als je een keer een lekker sateetje wilt serveren is dit zeker ene optie!

Bekijk recept

gegrilde asperges met spek van de BBQ groene asperges

Afgelopen week was het echt fantastisch weer. Volop zon en een heerlijk temperatuurtje voor februari! Dit betekende natuurlijk dat de BBQ weer volop stond te branden hier. Toevallig waren bij de AH de groene asperges in de aanbieding en daarom hier het recept van gegrilde asperges met spek van de BBQ. Ik hou echt van asperges en deze zijn ook nog eens zo ontzettend makkelijk te maken. Je kunt ze even grillen op de BBQ maar ook bijvoorbeeld even 10 minuten in de oven doen op 200°C. Deze keer heb ik er spek omheen gedaan en op het laatst wat oregano. Erg lekkere combi!

Bekijk recept

Buikspek hapje bbq big green egg whiskey glace

Laatst had ik buikspek gemaakt met een whiskey glace. Omdat ik een feestje had was ik op zoek naar een nieuw soort hapje van buikspek dat ik kon maken. Je hebt natuurlijk de Burned ends maar het leek mij leuk om er iets anders mee te maken. Ik heb vervolgens de langzaam gegaarde buikspek in blokjes gesneden en deze blokjes kort gegrild en afgelakt met de whiskey glace. Geserveerd met wat verse koriander, peper en sesamzaadjes is dit een leuk hapje om te serveren en een ware smaaksensatie!

Bekijk recept