Vis in zoutkorst op de BBQ Big Green Egg recept red snapper zout recept korst

Ik ben enthousiast geworden van de eerste keer vis in zoutkorst op de BBQ. Ik vind het een spectaculaire manier van bereiden en echt iets voor een etentje. Daarom nu een tweede recept van een vis gemaakt in een zoutkorst. Het is wel wat bewerkelijk maar je krijgt er ook weer wat voor terug. Het is ook een eerste probeersel om een vlog te maken dus een uniek moment voor Manneneten.nl. Ik heb gebruik gemaakt van een red snapper maar je kunt natuurlijk alle soorten vis gebruiken. 

Bekijk recept

Gerookte oesters van de BBQ met kruidenboter Aziatisch soja frambozenazijn citroen peper Big Green Egg recept

Het is september en dat betekent dat het oesterseizoen weer begonnen is. Vanuit Yerseke kreeg ik van de Oesterij een doosje Zeeuwse creuses. Maar oesters van de BBQ? Ja dat kan zeker, natuurlijk kun je een oester rauw eten en houden liefhebbers de oester graag naturel, maar ik was benieuwd wat er gebeurt als je een beetje rookhout toevoegt. Het resultaat mag er zijn! Om voor mijzelf wat te experimenteren heb ik 2 manieren gebruikt om de oester te garen/roken (gesloten op de BBQ en open) en heb ik vier verschillende smaakjes toegevoegd. Mijn favoriet: oesters met kruidenboter. 

Bekijk recept

Warm gerookte zalm met balsamico glazuur van de BBQ Big Green Egg recept

Wauw wat is zalm van een cederhoutenplankje toch ongelofelijk lekker! Ik heb al meerdere  varianten gemaakt zoals deze met mosterd, dille en citroen en een oosterse marinade en nu dus deze warm gerookte zalm met balsamico glazuur van de BBQ. Deze zalm ziet er misschien niet fantastisch uit op het eerste gezicht maar de combinatie van zalm en balsamico is er wel eentje om te onthouden! De volgende keer als je weer eens iets nieuw wilt proberen kun je de ingrediënten van dit recept op je lijstje zetten!

Bekijk recept

Zeebaarsfilet van de BBQ Big Green Egg recept cederhoutenplank

Ik ben helemaal weg van zalm van een cederhoutenplank. Ik heb diverse recepten op de site hiervan staan maar ik heb eigenlijk nooit gedacht om het met een ander visje te proberen. Tot vandaag want ik zag in de winkel een paar mooie zeebaarsfilets liggen. Dat wilde ik wel even proberen dus. Deze zeebaarsfilet van de BBQ heb ik met wat citroensap besprenkelt en daarna geserveerd met een heerlijke limoen-koriander kruidenboter. Echt een aanrader! De zeebaarsfilet blijft heerlijk zacht door de indirecte garing en heeft een lichte rooksmaak. 

Bekijk recept

tonijn van de Big Green Egg recept bbq pistache pistachekorst pistachenoten

Mijn ouders passen op donderdag altijd op de kinderen en zorgen dan ook voor het eten. Inmiddels weet mijn vader ook mijn blog te vinden en zorgt hij dat ie af en toe wat meeneemt dat nog niet op mijn blog staat. Deze keer een recept van tonijn van de Big Green Egg. Ik vindt goede tonijn echt heerlijk en deze pistache-korst is een goede combinatie. Het recept is gemaakt door Ottolenghi hij heeft geweldige recepten, zo maakte ik eerder al deze gegrilde en gerookte pompoen. De tonijn wordt eerst even op hoge temperatuur gegrild (een initial sear) en daarna rustig nagaren op lage temperatuur.

Bekijk recept