Gevulde courgette Smokey Goodness winter courgettes gevuld recept BBQ Big Green Egg

Ik ben uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de boekpresentatie van Smokey Goodness Winter  (nu al hier te bestellen!) op 13 oktober. Hoe gaaf is dat? Want het is niet een saaie boekpresentatie in een suffige boekwinkel. Nee, dit is even iets heel anders. Een festival met winters BBQ food, live entertainment, geslepen messen, demo’s, bier, en spaβ. Een serieus festival! Dat is toch wel heel stoer of niet? Dat je een kookboek schrijft en als het dan eenmaal klaar is je het even erin knalt op een super feest! Ik mocht, in de aanloop naar de presentatie alvast een paar recepten maken. Deze gevulde courgette is een echte winterse kost met lekker veel kaas en mijn absolute favoriet TRUFFEL! Helemaal top. Wil jij meer informatie over de boekpresentatie en waar je die tickets kunt halen? Kijk dan hier.

Bekijk recept

gevulde pepers met feta van de BBQ recept Big Green Egg feta dille peper hete

Wij houden hier van pittig eten en daarom hebben wij 2 soorten peperplantjes in onze tuin staan. Ondanks dat deze al sinds april in de tuin stonden doen ze het boven verwachting! Dat komt waarschijnlijk door het voortreffelijke weer van de afgelopen maanden. Dit betekent dat wij ontzettend veel pepers hebben. Inmiddels heeft de plant al voor de derde keer pepers gegeven. Ideaal om wat gerechten te maken. Deze gevulde pepers met feta van de BBQ zijn daar de eerste van maar we hebben nog een aantal variaties gemaakt. 

Bekijk recept

geroosterde wortels op de BBQ Big Green Egg recept vegetarisch

Ik ben altijd op zoek naar een bijgerecht voor bij de BBQ dat ook van de BBQ komt. Deze geroosterde wortels op de BBQ is daar een voorbeeld van. Ik heb ze wel eens vaker gemaakt in een pan en dan geglaceerd met wat sinaasappel en honing. Alleen leek mij dat wat onhandig en ik las ergens anders dat de honing snel verbrand boven het rooster en daarom indirecte warmte nodig was. Oplossing? Ik heb de sinaasappel, honing en rozemarijn in een steelpannetje tot een siroop gemaakt. Fantastisch! Vooral de rozemarijn er bij.

Bekijk recept

gevulde Portobello met blauwe kaas van de BBQ Big Green Egg recept pesto rucola pijnboompitten kaas chutney

Mijn vriendin eet geen vlees en daardoor maak ik regelmatig vegetarische gerechten. Zij is een echte kaasliefhebber en dan vooral van blauwe kaas. Deze gevulde Portobello met blauwe kaas van de BBQ is echt een super lekker recept. Het is dat ik zelf niet van blauwe kaas houdt maar anders had ik deze zeker zelf gegeten. De balsamico uien en rucola-pesto passen erg goed bij de blauwe kaas. Ideaal om als voorgerecht te eten of gewoon als hoofdgerecht voor hen die geen vlees eten. Mijn vriendin vond het wel bewerkelijk dus wie geen zin heeft om alles zelf te maken; koop de uienchutney en de pesto gewoon kant en klaar.

Bekijk recept

Gegrilde watermeloen van de Big Green Egg recept BBQ marineren

Altijd interessant om iets nieuws te proberen en deze keer een gegrilde watermeloen van de Big Green Egg. Deze watermeloen wordt als een gewone steak klaargemaakt. Eerst gemarineerd en daarna korst gegrild boven een hete BBQ. Door de hitte krijgt het een zoetere smaak. Ik vond de smaak lijken op een soort van warm ijsje. Klinkt een beetje gek maar wel ontzettend lekker. Je kunt deze gegrilde watermeloen gebruiken als voorgerecht, bijgerecht of als hapje. Ook is het een ideaal recept voor de kleine man! Zeker proberen!

Bekijk recept