Pulled pork nachos van de BBQ Big Green Egg recept guacamole zure room tomatensalsa jalapeno peper

Toen ik 15 was werkte ik in een Mexicaans restaurant en daar kwam ik on contact met nachos. Wauw! Hoe vaak heb ik dat wel niet gegeten voor, tijdens of na het werk? Heel veel! Sinds die tijd ben ik ook verslaafd aan een goede guacamole, zure room, tomatensalsa, fajita’s, burrito’s etc. Nu dus nachos. Die kun je natuurlijk met gehakt maken maar ik had nog een beetje pulled pork in de vriezer liggen en kon dan ook niets anders doen dan pulled pork nachos te maken! Gaaf hoor: zure room, guacamole, tomatensalsa jalapeno pepers en cheddar kaas maken dit tot een fantastisch recept. Lekker als voorgerecht!

Bekijk recept

Gerookte oesters van de BBQ met kruidenboter Aziatisch soja frambozenazijn citroen peper Big Green Egg recept

Het is september en dat betekent dat het oesterseizoen weer begonnen is. Vanuit Yerseke kreeg ik van de Oesterij een doosje Zeeuwse creuses. Maar oesters van de BBQ? Ja dat kan zeker, natuurlijk kun je een oester rauw eten en houden liefhebbers de oester graag naturel, maar ik was benieuwd wat er gebeurt als je een beetje rookhout toevoegt. Het resultaat mag er zijn! Om voor mijzelf wat te experimenteren heb ik 2 manieren gebruikt om de oester te garen/roken (gesloten op de BBQ en open) en heb ik vier verschillende smaakjes toegevoegd. Mijn favoriet: oesters met kruidenboter. 

Bekijk recept

gevulde pepers met feta van de BBQ recept Big Green Egg feta dille peper hete

Wij houden hier van pittig eten en daarom hebben wij 2 soorten peperplantjes in onze tuin staan. Ondanks dat deze al sinds april in de tuin stonden doen ze het boven verwachting! Dat komt waarschijnlijk door het voortreffelijke weer van de afgelopen maanden. Dit betekent dat wij ontzettend veel pepers hebben. Inmiddels heeft de plant al voor de derde keer pepers gegeven. Ideaal om wat gerechten te maken. Deze gevulde pepers met feta van de BBQ zijn daar de eerste van maar we hebben nog een aantal variaties gemaakt. 

Bekijk recept

Mexicaanse hotdog van de Big Green Egg recept guacamole zure room cheddar kaas tomatensalsa

Ik heb een hotdog altijd een beetje beschouwd als een saaie grote knakworst op een broodje. Tot ik in New York was en natuurlijk een hotdog op een straathoek kocht. Man man man wat gingen daar toch heerlijke spullen bij. Gebakken spekjes, zuurkool ketchup. Echt een compleet andere beleving. Deze Mexicaanse hotdog van de Big Green Egg heb ik een Mexicaanse touch gegeven met guacamole, zure room, tomatensalsa en lekker veel pepers! Hot staat hierin dus centraal maar mocht je dat nu niet zo heel lekker vinden dan laat je de pepers toch gewoon weg.

Bekijk recept

Dadels met spek van de BBQ Big Green Egg recept spek dadels

Mijn moeder maakte vroeger deze dadels altijd met verjaardagen. Ontzettend lekker want de zoete dadel wordt warm en combineert heel goed met het zoute spek. Ik was hier altijd dol op en je kunt er van blijven eten. Deze keer heb ik de dadels met spek van de BBQ klaargemaakt en dit was zeker net zo een succes. Ik zie op internet veel voorbijkomen dat er ook nog honing op word gedaan maar mijn inziens is dat een beetje teveel van het goede. Je kunt, als je een paar dadels over hebt, deze ook vullen met roomkaas of met een walnoot. Veel mogelijkheden dus en ze blijken ook nog eens gezond.

Bekijk recept