Picanha van de BBQ Big Green Egg recept staartstuk chimichurri vlees rundvlees rund

Picanha! Inmiddels een populair stukje vlees en bekend bij menig BBQ’r. Hoe doen we dat dan? gewoon low and slow garen en als laatste een reverse sear of end sear (wat dit is? bekijk deze special over garing). Natuurlijk kun je dat ook andersom doen (initial sear). Voordeel van een reverse sear is dat je een echt krokant vetlaagje krijgt. Nadeel is dat de kerntemperatuur net iets moeilijker is te regelen als bij een initial sear. Koop er gewoon twee en probeer jouw favoriete manier van dit geweldige stuk vlees.  Ik serveerde er een authentieke chimichurri bij!

Bekijk recept

kalfswangen van de Big Green Egg BBQ recept

Zo nu en dan moet je weer eens iets anders proberen en deze keer is dat deze langzaam gegaarde kalfswang van de Big Green Egg. Ik ben gek op gestoofde varkenswangetjes maar die hadden ze bij de Sligro alleen per 2 kilo verpakt. Dat leek mij iets teveel van het goede maar ze hadden wel deze kalfswangen. De wangen van een dier worden veel gebruikt en zijn echt werkvlees. Je moet ze dan ook lang en op lage temperatuur garen. Ik heb nog wel geprobeerd om ze low and slow naar 55°C te garen en daarna af te grillen maar dit was geen succes. Te taai. Daarom deze low and slow kalfswangen. 

Bekijk recept

Italiaanse hamburger van de Big Green Egg recept iItalian burger BBQ pancetta truffelmayonaise rucola balsamico

Wauw! Deze Italiaanse hamburger van de Big Green Egg is echt een fantastische burger! Waarom heeft het eigenlijk zo lang geduurd tot ik weer zelf een burger heb gemaakt?? Ik heb de inspiratie van deze burger een tijdje terug in een restaurant opgedaan en ik vond de smaken ontzettend lekker! Dat zorgde voor de inspiratie voor een echte Italiaanse hamburger! Rucola, balsamico-uitjes, hamburger met oregano, Taleggio, pancetta en truffel-mayonaise. Man man man! Snel maken dus.

Bekijk recept

Entrecote op de Big Green Egg recept vlees BBQ uien chutney

Gaaf entrecote! Altijd goed! En deze keer met een uienchutney. Ik heb al een paar keer entrecote gemaakt en ik blijf het een mooi stukje vlees vinden. De uienchutney heb ik gemaakt voor een Portobello waar blauwe kaas bij ging en ik las op internet dat je het ook kunt combineren met een stukje vlees. Het is zeker een goede combinatie en daardoor een leuke afwisseling op een chimichurri of een salsa verde. Lees snel hoe je deze entrecote op de Big Green Egg moet maken!

Bekijk recept

Tomahawk steak caveman style op de bbq rib roast tomahawk recept big green egg bbq

Deze Tomahawk steak caveman style op de BBQ is één van de gave dingen die ik samen met Leonard Elenbaas en Michael heb gemaakt tijdens een Big Green Egg jamsessie! Wat een geweldige dag was dat! Er was zoveel vlees dat wij daar wel drie dagen van zouden hebben kunnen eten (toch was bijna alles op in 1 dag). Deze Tomahawk is een ribeye met het bot er nog aan. Er zijn diverse namen voor zoals een bone-in ribeye, Cowboysteak of rib steak bone-in. Maakt eigenlijk allemaal niet uit. Fantastisch stukje vlees op een mannelijke manier bereid!

Bekijk recept