Ribeye sate van de BBQ recept Big Green Egg tijm rozemarijn oregano

Deze sate van de BBQ is gemaakt van ribeye die gemarineerd is in een mengsel van knoflook, tijm, oregano, rozemarijn en olijfolie. Een ongelofelijk lekkere combinatie! Ribeye zie je niet vaak als sate, ik heb deze dan ook gebruikt om tijdens een etentje te serveren dat alleen maar uit hapjes bestond. Maar toch vind ik het een aanrader! De ribeye is heerlijk zacht vlees en combineert goed met de verse kruiden. Dus als je een keer een lekker sateetje wilt serveren is dit zeker ene optie!

Bekijk recept

kalfsoester van de Big green Egg BBQ recept kalfsvlees

Kalfsvlees zie je niet veel voorbijkomen terwijl het wel een heel mooi stukje vlees is. De lichte smaak maakt het ideaal voor zomerse gerechten. Deze keer heb ik de kalfsoester van de Big Green Egg met een sinaasappelmarinade gebruikt. Ook iets dat je niet vaak voorbij ziet komen. Vroeger hield ik niet van sinaasappel maar ik ben het steeds meer gaan waarderen. het is een bijzonder vleugje karakter dat je toevoegt aan een gerecht. Zo maakt mijn vriendin een super lekkere tiramisu met sinaasappel. 

Bekijk recept

Picanha van de BBQ Big Green Egg recept staartstuk chimichurri vlees rundvlees rund

Picanha! Inmiddels een populair stukje vlees en bekend bij menig BBQ’r. Hoe doen we dat dan? gewoon low and slow garen en als laatste een reverse sear of end sear (wat dit is? bekijk deze special over garing). Natuurlijk kun je dat ook andersom doen (initial sear). Voordeel van een reverse sear is dat je een echt krokant vetlaagje krijgt. Nadeel is dat de kerntemperatuur net iets moeilijker is te regelen als bij een initial sear. Koop er gewoon twee en probeer jouw favoriete manier van dit geweldige stuk vlees.  Ik serveerde er een authentieke chimichurri bij!

Bekijk recept

kalfswangen van de Big Green Egg BBQ recept

Zo nu en dan moet je weer eens iets anders proberen en deze keer is dat deze langzaam gegaarde kalfswang van de Big Green Egg. Ik ben gek op gestoofde varkenswangetjes maar die hadden ze bij de Sligro alleen per 2 kilo verpakt. Dat leek mij iets teveel van het goede maar ze hadden wel deze kalfswangen. De wangen van een dier worden veel gebruikt en zijn echt werkvlees. Je moet ze dan ook lang en op lage temperatuur garen. Ik heb nog wel geprobeerd om ze low and slow naar 55°C te garen en daarna af te grillen maar dit was geen succes. Te taai. Daarom deze low and slow kalfswangen. 

Bekijk recept

Italiaanse hamburger van de Big Green Egg recept iItalian burger BBQ pancetta truffelmayonaise rucola balsamico

Wauw! Deze Italiaanse hamburger van de Big Green Egg is echt een fantastische burger! Waarom heeft het eigenlijk zo lang geduurd tot ik weer zelf een burger heb gemaakt?? Ik heb de inspiratie van deze burger een tijdje terug in een restaurant opgedaan en ik vond de smaken ontzettend lekker! Dat zorgde voor de inspiratie voor een echte Italiaanse hamburger! Rucola, balsamico-uitjes, hamburger met oregano, Taleggio, pancetta en truffel-mayonaise. Man man man! Snel maken dus.

Bekijk recept