chimichurri saus voor bij gegrild vlees steaks kip authentiek recept

Chimichurri is een saus voor bij gegrild vlees en wordt veel gebruikt in de Argentijnse en Uruguayaanse keuken. Om op zoek te gaan naar een authentiek recept heb ik een beetje gezocht op internet. Daar kwam ik een recept tegen dat, volgens de auteur, door is gegeven van vader op zoon etc. tot nu dus en deze recepten met iedereen in de wereld gedeeld kunnen worden. De basis bestaat uit peterselie, knoflook, chilipeper, olie en azijn. Nu ben ik een ontzettende fan van koriander en heb dit dan ook toegevoegd aan mijn versie van dit authentieke recept

Bekijk recept

Zelf BBQ saus maken BBQ saus maken recept

Nu het BBQ’n steeds populairder wordt, zie je steeds meer goede merken in de winkels liggen. Ook bij diverse online winkels kun je BBQ saus bestellen, ook die ene uit Amerika. Maar wat is er nu leuker als zelf je BBQ saus maken? Je kunt variëren zoveel je wilt en helemaal naar je smaak maken. Ik heb dit recept een beetje geïnspireerd op een Kansas city BBQ saus dat ik op deze Amerikaanse website tegenkwam. Zelf BBQ saus maken is helemaal niet moeilijk!

Bekijk recept