Saté van kippendijen met citroen, knoflook en rozemarijn recept kip kippendijen kipdij sate big green erg

Voor de buurt BBQ die we hier hebben georganiseerd stond deze saté van kippendijen op het menu. Omdat ik niet alles kon maken heeft de buurman de kippendijen gemarineerd en op het stokje gezet. Dat resulteerde in iets dat ik niet eerder heb gedaan namelijk partjes citroen op het stokje er bij. Normaal gesproken doe ik vaak citroenrasp maar dit is een gave toevoeging. Zeker omdat de citroen zacht van smaak en textuur wordt zodat je deze ook gewoon op kunt eten. Ik zeg een blijvertje! 

Bekijk recept

Kippendijen van de Big Green Egg BBQ Big Green Egg recept kippendij kipdijfilet kipdij

Kippendijen. Ik ben er gek op! Wat een fantastisch stukje gevogelte. Het doet voor mij niet onder voor een goed stuk vlees. Kippendijen zijn een stuk malser en gek genoeg vaak ook nog eens goedkoper als kippenborst of filé. Deze kippendijen van de Big Green Egg zijn low and slow gegaard en ook nog eens gerookt. Als laatste driemaal afgelakt met BBQ saus. Man man man echt veel beter wordt het niet hoor! Let wel op: ondanks dat deze kippendijen er misschien klein uitzien heb ik 3 uur nodig gehad om de juiste kerntemperatuur te krijgen!

Bekijk recept

Warm gerookte eend van de Big Green Egg recept op de BBQ eend eendenborst

Weer zo een simpel maar o zo lekker recept van de Big Green Egg. Toen Leonard Ellenbaas bij mij langs kwam voor een BGE jamsessie had hij chunks van rode wijnvaten bij zich. Deze waren echt fantastisch en afgelopen week zag ik deze bij de Sligro liggen. Die moesten natuurlijk gelijk gebruikt worden en bij deze chunks past heel goed een warm gerookte eend van de Big Green Egg bij! Mooi stukje gevogelte met bijpassend een rode-uienchutney voor de liefhebber.

Bekijk recept

In citroengras koriander gemarineerde kip op de Big Green Egg BBQ recept

Wauw wat een knaller van een recept! Afgelopen weekend was er iemand uit het buitenland bij ons te gast en die wilde eigenlijk geen rood vlees. Ze was wel erg gecharmeerd van kip. Op zoek naar een mooi recept kwam ik deze in citroengras en koriander gemarineerd kip tegen. Het zag er fantastisch uit en zo smaakte het ook! Check nu mijn versie van dit recept van deze in citroengras-koriander gemarineerde kip op de Big Green Egg.

Bekijk recept

Gegrilde eendenlever op de BBQ Big Green Egg recept

Een tijdje terug had ik met een vriend van mij en Leonard Elenbaas van PurePassieOnTour afgesproken om eens een keer te gaan BBQ’n. Tja en dan komt Leo zijn bus voor rijden met zijn hele arsenaal aan spullen. Binnen vijf minuten stonden er 3 Big Green Eggs in mijn tuin met een overkapping en een werkbank. Gaaf! En wat ging er op de Big Green Egg? Een gegrilde eendenlever op de BBQ! Niet iets wat ik snel zou kiezen maar echt, dit moet je proberen! Dit was echt de knaller (en er waren een hele hoop stukken vlees op de BBQ gegaan!) van de dag!

Bekijk recept