Vijgen van de BBQ Barbecue dessert nagerecht toetje vijg sinaasappel mascarpone

Sinds onze vakantie in Portugal hebben wij een voorkeur voor vijgen. Op het terrein van onze bed and breakfast stonden namelijk een heleboel vijgenbomen vol met mierzoete vijgen. Ideaal om zo van de boom te plukken en op te eten. Ondanks dat vijgen het hele seizoen verkrijgbaar zijn, begint het eigenlijke seizoen in augustus en september. Dat bracht mij op het idee om een dessert te maken met deze mooie vruchten. Ik heb voor deze vijgen van de BBQ twee snippertjes rookhout gebruikt om een klein beetje een rooksmaak te geven voor een echte BBQ smaak. Zeker een keer proberen!

Bekijk recept

Gegrilde perziken van de Big green Egg recept dragonsiroop BBQ hazelnoten

Na een heerlijke maaltijd hoort eigenlijk gewoon een heerlijk dessert! Waarom niet dan ook gewoon van de BBQ? Deze gegrilde perziken van de Big Green Egg zijn ontzettend lekker. Er komt een heerlijke laag merengue op samen met geroosterde hazelnoten en een dragonsiroop. Wat een ontzettend speciale smaak geeft deze dragon. En als je dan een bord vol gegrilde perziken overgoten met merengue en de dragonsiroop op tafel zet is het gewoon een feestje. Iedereen kan pakken zoveel hij wilt. Ik zou zeggen gelijk maken!

Bekijk recept

Recept van Appeltaart van de Big Green Egg BBQ recept vanille vanille ijs

Wauw appeltaart van de Big Green Egg! Ontzettend gaaf om te zien wat er allemaal wel niet van deze kamado af kan komen. Wij hadden mensen te eten en dan probeer ik altijd zoveel mogelijk van de BBQ te maken. En dat hoeft niet alleen het stukje vlees te zijn. Doordat de appeltaart op de Big Green Egg is gemaakt heeft het een vleugje bbq smaak. Dit geeft de appeltaart een eigen twist. Leuk om eens te proberen. Wij aten deze (warme) appeltaart met een bolletje vanille ijs. Ongelofelijk lekker. 

Bekijk recept

banaan op de BBQ met Grand Marnier op de big green egg BBQ dessert bbq nagerecht op de barbecue zomer

Dit nagerecht van banaan op de BBQ met Grand Marnier heb ik al diverse malen voorbij zien komen. Ik vermoedde dat het niet echt een super dessert zou zijn en heb het daardoor vele malen links laten liggen. Wat een zonde, het is niet alleen een heel makkelijk gerecht, ik was ook nog eens verbaasd over de geweldige smaak! Ik heb een kids en volwassenen versie gemaakt.

Bekijk recept

gegrilde perziken Perziken bbq recept meringue big green egg

Toen ik op vakantie was in Frankrijk hebben wij bij een geweldig restaurant gegeten. Le caillau ligt in de Dordogne en heeft een geweldige binnenplaats. Tijdens een lunch kregen wij gegrilde perziken met meringue als dessert. Dit was een mooie combinatie en smaakte heerlijk. Die wilde ik dus thuis namaken. Afgelopen week diende dit moment zich aan en heb ik het dessert geprobeerd na te maken. Ik heb zelf de muntsiroop toegevoegd omdat ik denk dat dit net even wat frisheid meegeeft.

Bekijk recept