aardappeltjes op de bbq recept rookhout big green egg weber

Aardappeltjes op de bbq met salie en licht gerookt

| 0 Reacties

Ik had laatst een aardappel gepoft en tijdens het poffen ging er nog een stukje rookhout aan. Dit lag er nog van een andere sessie. Maar dit gaf wel een ontzettend gaaf tintje aan de aardappel. Ik bedacht dat ik de eerstvolgende keer aardappeltjes ging bakken in de bbq en met een heel klein beetje rookhout. Het resultaat was echt geweldig! Een lichte rook smaakje maakt dit tot een bijzonder lekker bijgerecht.Deze aardappeltjes op de bbq zijn eigenlijk een variartie op wat ik met grote regelmaat in de oven maak. Is het een keer geen weer of ligt je bbq al vol dan kun je dit ook in de oven maken. Helaas dan wel zonder het rookhout. Natuurlijk kun je ook andere kruiden gebruiken. Persoonlijk vind ik rozemarijn ook een topper.

Wat heb je nodig voor deze aardappeltjes op de bbq?

  • 1 kilo aardappeltjes (reken op 250 gram aardappeltjes per persoon)
  • een flinke hand salie fijn gehakt
  • 5 tenen knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 5 kleine snippertjes rookhout

Hoe maak je deze aardappeltjes op de bbq?

Bereid de bbq voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220ÂșC. Wil je weten hoe ik dat doe? lees deze special. Leg de paar snippers rookhout in een bakje met water.

Kook de aardappeltjes in de schil 10 minuten voor. Dit scheelt weer in de bereidingstijd en je kunt dit ruim van tevoren doen.

Doe de aardappeltjes in een braadslee samen met een flinke scheut olijfolie. Bestrooi met de salie, peper en zout. Leg de 5 tenen knoflook tussen de aardappeltjes. Schep het geheel even goed om zodat de kruiden en de olie overal aanwezig zijn.

Doe de houtsnippers in de vuurspot van de bbq. Zet de braadslee met de aardappeltjes in de bbq en bak deze in 30 -40 minuten bruin en gaar. Halverwege kun je de aardappeltjes een keer omscheppen zodat ze overal lichtbruin worden.

Eet smakelijk!

Gerelateerde Posts

(Visited 1.149 times, 1 visits today)